Lierse: "“We zitten diep in de miserie"

De heropstanding van Lierse komt maar niet van grond. Met een thuisnederlaag in de derby tegen Westerlo kregen de Pallieters een zoveelste opdoffer te slikken. Amper twee van zijn acht thuismatchen brachten de Lierenaars dit seizoen tot een goed einde. Met een 6 op 27 geraakt het gezelschap van Emilio Ferrera stilaan in slechte papieren.“ We geraken diep in de miserie”, beseft Jonas De Roeck.

Het ongenoegen groeit in Lier. Bij de supporters, de spelers en wellicht ook in de bestuurskamer. Niemand mocht zaterdag dan het woord crisis in de mond nemen, Lierse zit behoorlijk diep. Geen goed voetbal, een mistige thuisreputatie en te weinig punten.

“Schrijf maar: veel te weinig punten”, corrigeert Jonas De Roeck.“We begonnen nochtans behoorlijk aan de partij, maar lieten gaandeweg alles uit handen glippen. De manier waarop we die treffer slikken is veelbetekend. Crasson en Nikolovski waren ingedommeld, zo leek het. Ze moesten met Dosunmu slechts één tegenstrever in de gaten houden, maar dat gebeurde niet.”

De Roeck klinkt verbitterd.Nog een stapje hoger zetten was dit seizoen de betrachting, maar nog voor de jaarwisseling is Lierse veroordeeld tot een figurantenrol. Of het moest nog een hoofdrolspeler worden in het degradatiedebat. “Laten we daar van bespaard blijven. Herpakken we ons niet snel, dan zit zoiets er wel aan te komen. Twee jaar geleden hadden we Huysegems nog om op terug te vallen, maar met deze groep kunnen we geen degradatievoetbal aan. De komende weken moeten we zeker nog vier punten pakken om ons in veiligheid te spelen.”

Hoe dat moet gebeuren is zeer de vraag.“We hebben niemand die een actie kan maken in de zestien. Dat is het grote verschil met vorig seizoen. Toen waren Huysegems en Kone levensgevaarlijk, nu is er niemand om die rol over te nemen. Tot de zestienmeter van de tegenstrever loopt het nog redelijk, maar het vervolg is een ramp.We worden met onze eigen wapens van vorig seizoen bekampt en daar hebben we het moeilijk mee.”

Even zwak als de prestatie van de ploeg: het veld van Lierse. “We kunnen er beter rugby op spelen”, zuchtte De Roeck. “Het speelt enorm in ons nadeel. We zoeken gedurig de combinatie en moeten het niet hebben van duels en knokken. Een ploeg met body zoals Westerlo begint hier met een streepje voor. Het zou me niet verbazen dat we dit seizoen meer punten pakken buitenshuis dan op het eigen Lisp.”

Weinig bemoedigende woorden van de verdediger als je weet dat de Pallieters cruciale opdrachten tegen Germinal Beerschot en Club Brugge in eigen huis op het menu hebben staan. “Dat is weinig hoopgevend, ja. Fysiek sterke ploegen kloppen op dit veld wordt heel moeilijk. Hoe dan ook, ik ben bereid de handschoen op te nemen. Het is nu ook aan de anderen om te reageren. Enkel samen kunnen we uit dit dal geraken, maar het wordt de hoogste tijd dat iedereen dat beseft.”

Nu in het nieuws