Van der Elst koudweg afgemaakt door ex-ploeg

Weer verloren. En dan nog tegen de ploeg waar hij vier jaar lang kind aan huis was. Franky Van der Elst was er zaterdag het hart van in. Ook hij lijkt Lokeren maar niet op gang te krijgen. Het contrast met Germinal Beerschot was groot. “Feit is dat we weer drie punten kwijt zijn”, weigerde Van der Elst veel over zijn ex-ploeg te zeggen. “Tegen wie dit gebeurt, is bijkomstig.”

ghouben

“Speelden we maar meer op verplaatsing” Voor de wedstrijd kon er nog een grapje af. “Hoe staat het in Genk-Anderlecht?” vroeg Franky Van der Elst langs zijn neus weg.

Antwoord aan Antwerpse kant: “Hetzelfde als hier straks. 0-1.” Toen kon Van der Elst er nog om lachen. Toen negentig minuten later bleek dat het grapje met de werkelijkheid overeenstemde, was de coach van Lokeren veel somberder. “Germinal Beerschot heeft verdiend gewonnen”, gaf hij grif toe. “Ik heb nog maar eens moeten vaststellen dat wij het spel niet kunnen maken. Eén, twee keer had de 1-1 kunnen vallen. Maar dat gebeurt niet en dan zie je dat wij onvoldoende kunnen brengen om dit Germinal Beerschot uit evenwicht te brengen.”

Vorige week nog leek Lokeren na de riante zege op Antwerp opnieuw op het juiste spoor te zitten. Niet dus. Van der Elst: “Dit was alleszins niet het Lokeren van vorige week. Maar zoals het ons toen meezat - eerste kans en onmiddellijk doelpunt - zo zat het ons tegen. Bij de eerste mogelijkheid van Germinal Beerschot was het meteen raak. Plus: we hadden duidelijk problemen met de positie van Philip Haagdoren. Spits Victor liet zich vaak terugzakken, Haagdoren benutte die ruimte uitstekend. Mijn defensie vond er maar geen antwoord op. Nochtans wist ik dat Germinal Beerschot afwachtend zou spelen. Ik had dat ook tegen mijn ploeg gezegd: in dat mes zouden we niet lopen. Helaas... Misschien is het voor deze ploeg beter dat ze op verplaatsing kan spelen. Dan hoeven we het initiatief niet te nemen.”

Nu in het nieuws