Scheidsrechter Yves Marchand (Lierse-Millen) stopt ermee

Scheidsrechter Yves Marchand (38) denkt eraan om op het einde van het seizoen te stoppen. De scheidsrechter uit Geraardsbergen kan het affront niet verteren dat het uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond hem heeft bezorgd, door de twee clubs Lierse en Millen, de zestiende finale van de Belgische Beker te doen herspelen.

Belga

Het uitvoerend comité heeft beslist de match te doen herspelen, zonder rekening te houden met het scheidsrechtersblad, dat theoretisch boven de bondsreglementen staat. Er werd immers geen enkele verkeerde scheidsrechterlijke beslissing genoteerd. Marchand heeft inderdaad het resultaat van de ontmoeting gevalideerd (3-2), omdat hij ervan uitging dat de speler van Millen komedie speelde en hij geen gebrek aan fair-play aanvoelde bij de spelers van Lierse.

De Lierenaars scoorden een doelpunt nadat de keeper van Millen de bal vrijwillig had buitengegooid om verzorging van een geblesseerde speler op het veld toe te laten. Lierse verzuimde de bal vrijwillig terug te spelen, zoals uit sportiviteit het gebruik is.