Bedienden bij VCST in Sint-Truiden opnieuw aan het werk

Print
Bij de producent van auto-onderdelen VCST Industrial Products in Sint-Truiden hebben de 160 bedienden en kaderleden het werk hervat. Dat gebeurde nadat de werknemers maandag het akkoord, dat directie en vakbonden bereikten over de financiële vergoedingen voor de 21 werknemers die gedwongen ontslagen worden, tijdens een personeelsvergadering met een meerderheid goedkeurden. Hiermee komt een einde aan de staking die afgelopen donderdag onder de bedienden en kaderleden uitbrak. Het gemeenschappelijk vakbondsfront (LBC-NVK, BBTK en ACLVB) was er aanvankelijk niet over te spreken dat de directie geen financiële toegevingen wenste te doen met betrekking tot de 23 bedienden en kaderleden die door een herstructurering moeten afvloeien. De poging van de vakbonden om het aantal gedwongen ontslagen te beperken door arbeidsherverdelende maatregelen en regelingen inzake collectief vertrek, kon op weinig interesse vanwege de werknemers rekenen, aldus vakbondssecretaris Johan Lamers van het LBC-NVK.
Voor de 21 gedwongen ontslagenen ligt er volgens Lamers momenteel een "evenwichtig financieel-economisch pakket" op tafel. De financiële vergoedingen voor de werknemers worden verhoogd naarmate ze meer anciënniteitsjaren hebben. De ontslagen zullen begin januari doorgevoerd worden. De directie heeft aan de blijvers wel werkzekerheid tot einde 2005 beloofd, aldus nog Lamers.

VCST Industrial Products in Sint-Truiden is gespecialiseerd in de vervaardiging van onderdelen en toebehoren voor auto's en motoren. Bij VCST werken in totaal ruim 1.000 mensen.

.

Nu in het nieuws