Bioservice Maldegem verliest 10 tot 25 jobs

Print
Bij Bioservice in Maldegem sneuvelen minstens 10, maximum 25 arbeidsplaatsen. Dat zegt secretaris Bjorn Desmet van ABVV-voeding. De bonden hebben vandaag/maandag een onderhoud gehad met de directie van NV Wessanen, het Nederlandse voedingsconcern dat in ons land drie distributie-vestigingen heeft, met name Hagor (Lubbeek) en Bioservice (Maldegem) voor de speciaalzaken en Distriborg (Woutersbrakel) voor de supermarkten.
De distributie-activiteiten voor speciaalzaken van Hagor en Bioservice zullen worden geconcentreerd op één plaats, maakte het bedrijf eerder al bekend. Waar is nog altijd niet duidelijk, zegt personeelsdirecteur Gerd De Roover van Wessanen. Hierdoor sneuvelen in Lubbeek en Maldegem wel banen. De distributie-activiteiten aan de supermarkten zullen worden uitbesteed. Hierdoor sneuvelen banen in Woutersbrakel.

Volgens personeelsdirecteur Gerd De Roover van Wessanen zullen door de herstructurering in België 35 tot 55 banen sneuvelen. Bij de drie Belgische vestigingen werken in totaal zo'n 90 mensen. Bij Bioservice en Hagor zijn vorige week de informatierondes in het kader van de wet Renault opgestart. Vandaag/maandag was er in Maldegem ook een overleg tussen bonden en directie. "In het beste geval wordt het nieuwe distributiecentrum in Maldegem gevestigd en verdwijnt daar een tiental arbeidsplaatsen", zegt De Roover van Wessanen. "In het slechtste geval, gebeurt dat niet en verdwijnen er 25 jobs".

Volgens De Roover moet in Maldegem wel niemand vertrekken voor 30 juni 2004. De bonden doen er nu alles aan om zoveel mogelijk jobs te behouden, want slechts weinig personeelsleden komen in aanmerking voor brugpensioen, zegt ABVV-secretaris Desmet.

.

Nu in het nieuws