Levenslang voor moordenaars Tom en Sonja

Print
De twee mannen die de kinderen Tom en Sonja uit het Duitse Eschweiler hebben vermoord zijn maandag beiden tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Markus Lewendel (34) en Markus Wirtz (28) mogen niet, zoals in Duitsland gebruikelijk is bij levenslange celstraffen, bij goed gedrag na vijftien jaar vrijkomen, oordeelde rechter Gerd Nohl van de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Aken.
De beide mannen, die door getuige-deskundigen volledig toerekeningsvatbaar zijn verklaard, zijn met een nauwelijks te overtreffen kilheid en wreedheid te werk zijn gegaan. De advocaten van de twee verdachten hebben tijdens het proces benadrukt dat de daden van de twee mannen "nauwelijks te begrijpen" zijn, maar dat het om mensen gaat die een kans verdienen. Ook een moordenaar heeft recht op een "glimpje hoop dat hij ooit weer vrijkomt", aldus een van de advocaten van Lewendel.

Tom (11) en zijn zusje Sonja (9) werden 30 maart ontvoerd toen zij op een afgelegen terrein bij Eschweiler aan het spelen waren. De jongen werd volgens de officier door Wirtz gewurgd en de volgende dag gevonden. Het meisje werd door beide mannen misbruikt en een week later gewurgd gevonden in een bos bij Euskirchen.

.

Nu in het nieuws