Vergiftigde flessen mineraalwater opgedoken in Italië

Italië is al meer dan een maand in de ban van een gifmenger, bijgenaamd de "acquabomber". Verschillende slachtoffers zijn in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze mineraalwater dronken waarin een schadelijke stof was geïnjecteerd. Volgens de procureur van Verona wordt rekening gehouden met alle pistes: van het werk van een gek tot industriële sabotage of eco-terrorisme, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera zondag.

Belga

Het recentste slachtoffer is een 30-jarige verpleger. Hij kreeg zaterdag last nadat hij van een flesje mineraalwater uit een automatische verdeler in een ziekenhuis in Varese dronk, zo werd uit politiebronnen vernomen. De avond voordien werd een zeventienjarige adolescent in het ziekenhuis van Verona opgenomen, met pijn aan de keel en de borst. Ook hij had voordien mineraalwater gedronken.

Tijdens onderzoek van de flessen werden sporen van een schadelijke stof, ammoniak of javel, aangetroffen. Ook ontdekten de speurders een miniscuul gaatje nabij de dop. Dezelfde modus operandi -die veel weg heeft van een scenario uit een 'urban legend'- werd zondag aangetroffen bij flessen in winkels in Palermo, Ancona en Milaan.

Begin deze week is een vergadering voorzien van de magistraten van de getroffen regio's. Daar moet worden uitgemaakt hoe de onderzoeken worden gecoördineerd, aldus Corriere della Sera. De autoriteiten hebben de betrokken merknamen niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om merken die eigendom zijn van twee multinationals. De speurders zijn ervan overtuigd dat de injecties zijn gebeurd in de depots, vóór de distributie. Die stelling wordt bijgetreden door de ontdekking van een fles in Palermo, op Sicilië.

Nu in het nieuws