Viaduct E411: Deel autoweg richting Brussel 2 maanden dicht

Print
Door de brand onder het viaduct Drie Fonteinen (en niet Herrmann Debroux zoals eerder verkeerdelijk door de politie werd meegedeeld, nvdr) zal de E411 Namen-Brussel tussen het Leonardkruispunt en het viaduct Herrmann Debroux minstens twee maanden volledig afgesloten zijn in de richting van Brussel. De federale politie vraagt dat chauffeurs die normaal deze weg gebruiken, zo veel mogelijk met het openbaar vervoer reizen.
In de richting van Namen moet het verkeer op de E411 over twee in plaats van drie rijstroken omdat de linkerrijstrook wordt afgesloten. Zware verkeersproblemen zijn er onvermijdelijk. Ook op de plaatselijke omleidingen worden verkeersproblemen verwacht. Voor weggebruikers die niet met het openbaar vervoer kunnen of willen reizen, zijn er enkele alternatieve omleidingen op grote afstand uitgestippeld.

Wie vanuit Namen of Luxemburg komt, kan vanaf de verkeerswisselaar Daussoulx de E42 richting Charleroi, vervolgens de A54 richting Nijvel en daarna de Westelijke Ring naar Brussel nemen. Om de stad binnen te rijden, kan de A201 via Evere genomen worden om problemen op het einde van de E40 (ter hoogte van Reyers en Meiser) te vermijden. Een andere mogelijkheid is de E411 via de afrit Corroy-Le-Grand verlaten, daarna de N25 richting Nijvel en eveneens de Westelijke Ring naar Brussel nemen Komende van de Ring is het mogelijk om vanaf Waterloo de Brusselsesteenweg (N5) of vanaf Groenendaal de Terhulpsesteenweg te nemen. Verwacht wordt wel dat ook deze wegen zullen vastlopen. Komende van de E411 kan eerst via de Ring en daarna via de Tervurenlaan of de E40 worden gereden.

.

Nu in het nieuws