Viaduct Herrmann-Debroux: onderzoek haalbaarheid noodbrug

Het Duitse leger zou in staat zijn om een noodbrug te leveren aan België voor het viaduct Herrmann-Debroux, dat zware schade opliep na een brand zaterdagavond. De technische haalbaarheid van deze oplossing moet echter nog onderzocht worden, zo heeft Dirk De Backer, de woordvoerder van Brusselse minister van Verkeer en Openbare Werken Jos Chabert, maandag gezegd. "Hoewel de noodbrug aan de criteria beantwoordt, moeten de experts nog bepalen of deze oplossing technisch realiseerbaar is", aldus De Backer.

Belga

De 40 meter lange noodbrug zou moeten rusten op het beschadigde viaduct. Volgens de Backer is de schade aan het viaduct groter dan voorzien en is het niet zeker dat het viaduct het bijkomend gewicht kan dragen. Als de plaatsing van een voorlopige brug niet kan worden uitgevoerd, is één van de vervangingsoplossingen, volgens De Backer, de omkering van de rijrichting op bepaalde rijbanen naar de hoofdstad.

Los daarvan zijn er geen verkeersproblemen meer gemeld in Brussel in het begin van maandagnamiddag, aldus politiecomissaris Piron van de Brabantse provinciale verkeerseenheid (PVE). De omleidingsroutes zijn te raadplegen via internet, op

.

Nu in het nieuws