Bommelding legt treinverkeer tussen Charleroi en Brussel lam

Een bommelding bij de NMBS heeft het treinverkeer tussen Brussel en Charleroi meer dan een uur lamgelegd. Omstreeks 06.45 maandagmorgen liep een melding binnen dat er een bom zou ontploffen in het station van het Waals-Brabantse Eigenbrakel. De NMBS legde alle treinverkeer op de lijn Charleroi-Brussel-Antwerpen stil.

Het station van Eigenbrakel werd doorzocht en om 08.00 uur werd duidelijk dat er geen explosieven lagen. Maar tot zolang was er geen treinverkeer mogelijk op de lijn tussen Brussel en Charleroi. Ook doorrijdende treinen tussen Charleroi en Antwerpen reden niet, zegt Jochem Goovaerts, woordvoerder van de NMBS. Op de lijn Antwerpen-Brussel waren er vertragingen. Het treinverkeer ondervindt nog steeds vertraging door het incident. De NMBS-woordvoerder verwacht dat de hinder in de loop van de dag zal afnemen.

De hinder bleef niet beperkt tot de lijn Charleroi-Antwerpen. Treinen op sommige andere lijnen konden niet vertrekken omdat de treinbegeleiders niet waren komen opdagen en liepen eveneens gevoelige vertraging op.

Nu in het nieuws