Man sterft voor zijn huis in vrieskou

In de Achterstraat in Zoersel is Bob Nuyts (50) zondagochtend dood aangetroffen in de buurt van zijn woning. Mogelijk ligt een banale valpartij, in combinatie met de vrieskou, aan de basis van het drama. Een autopsie moet maandag duidelijkheid scheppen. Het was de schoonzoon van Bob Nuyts die de akelige ontdekking deed. Toen hij zondag merkte dat zijn schoonvader, die vlakbij het jonge koppel woont, 's nachts niet was thuisgekomen, rook hij onraad. Hij trof Nuyts aan op een paadje dat naar zijn woning leidt.

AP Ned

"Vermoedelijk is de man zaterdagavond gevallen toen hij naar huis wilde stappen", zegt een buurvrouw, "en is hij zo door de koude omgekomen." De politielintjes om de woning lokken heel wat nieuwsgierigen, maar de meeste buren hadden weinig contact met het slachtoffer. "Het was een harde werker, een aannemer en een vloerder", herinneren de verzamelde buren zich. "Hij was ook altijd heel vriendelijk, maar veel meer dan een goedendag werd er niet uitgewisseld." De man leefde gescheiden van zijn vrouw, hij laat twee dochters en een kleinkind na. "Dat een mens zo moet sterven! Hij heeft altijd zo hard gevochten, zo'n zwaar leven gehad en nu is het blijkbaar de vrieskou die hem velt", wil buurvrouw Anna nog kwijt. Tragisch genoeg lag de man naast een oud verwarmingstoestel dat tegen het huis stond.

"Het is mogelijk dat de man door de koude gestorven is", zegt Leen Nuyts van het Antwerpse parket, "maar zeker is dat niet. Er zijn in elk geval geen sporen van geweld aangetroffen."

Nu in het nieuws