Deurwaarder legt twee autobussen De Lijn aan ketting

Print
Een vijftigtal (ex-)werknemers van De Lijn heeft ervoor gezorgd dat momenteel twee bussen van de vervoersmaatschappij aan de ketting liggen. Een deurwaarder legde zopas beslag op twee autobussen en nog enkele andere roerende goederen. Reden hiervoor is een jarenlang dispuut over achterstallig vakantiegeld en de interesten daarop. De Lijn tekent verzet aan tegen de inbeslagname. Werknemers eisen achterstallig vakantiegeld Openbare verkoop gepland op 17 januari
Begin jaren negentig stapten enkele tientallen collega's ten einde raad naar de arbeidsrechter. Ze waren er namelijk van overtuigd dat ze jarenlang te weinig vakantiegeld hadden gekregen. Hun werkgever had bij het berekenen van het vakantiegeld geen rekening gehouden met de variabele vergoedingen voor zaterdag-, zondag- en nachtwerk. In november 2001 veroordeelde de arbeidsrechter De Lijn tot het betalen van de achterstallige vakantiegelden.

Maar de (ex-)werknemers waren nog niet tevreden. Ze meenden ook recht te hebben op de interesten op het achterstallige vakantiegeld. Ook dat werd hen toegekend, na een arrest van het arbeidshof in maart dit jaar. Het vakantiegeld werd intussen gestort. En de interesten ook, zo beweert De Lijn. Een vijftigtal (gewezen) werknemers daarentegen zegt nog altijd niet het totale bedrag te hebben ontvangen waarop ze recht hebben. Volgens hun advocaat moet er nog zo'n 40.000 euro gestort worden op de rekeningen van de gedupeerden. En daarom stuurden ze enkele dagen geleden een deurwaarder naar de hoofdzetel van De Lijn in Mechelen. Die legde beslag op twee bussen en enkele andere roerende goederen.

De bussen zouden op 17 januari openbaar verkocht worden om met de opbrengsten de nog verschuldigde interesten te betalen. Maar zover komt het voorlopig niet. De Lijn tekent verzet aan tegen de inbeslagname.

.

Nu in het nieuws