Universitair Ziekenhuis Antwerpen schrapt 23 banen

Print
Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) schrapt 23 voltijdse banen tegen 1 april 2004. Dat bevestigt Johnny Van der Straeten, afgvaardigd bestuurder van het UZA, aan Belga. Het gaat niet om naakte ontslagen. Tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden en het deeltijds werken zal gestimuleerd worden door het toekennen van een premie. De maatregel is noodzakelijk omdat het afgelopen jaar het verpleegkundig en verzorgend kader aanzienlijk werd overschreden en het natuurlijke personeelsverloop is stilgevallen. In het UZA werken 1.100 personeelsleden.
"In juli en december 2003 hebben we twee nieuwe eenheden in dienst genomen, respectievelijk een nieuwe eenheid intensieve zorgen en een nieuwe eenheid op de spoeddienst. Een jaar op voorhand hebben we daarvoor vrij veel nieuwe verpleegkundigen in dienst genomen. We hebben daarbij rekening gehouden met het gemiddeld jaarlijks natuurlijk verloop van 40 voltijdse betrekkingen. Maar dit jaar is dat natuurlijk verloop stilgevallen, onder meer door de economische crisis en de crisis bij de OCMW-ziekenhuizen. Met als gevolg dat we 23 voltijdse verpleegkundigen en verzorgenden meer hebben dan we gefinancierd krijgen", legt Van der Straeten uit. "Bovendien is bekend gemaakt dat de verpleegdagfinanciering van de federale overheid niet zal herzien worden tot juli 2005", voegt de afgevaardigd bestuurder nog toe.

"Al die redenen samen hebben ervoor gezorgd dat er zich een aantal maatregelen opdrongen om het verpleegkundig en verzorgend kader bij te sturen en tegen 1 april 2004 terug te brengen naar het vooropgestelde personeelskader", aldus Van der Straeten. Zo zal een aantal tijdelijke contracten niet verlengd worden, voornamelijk van personeelsleden die niet aan directe patiëntenzorg doen. Daarnaast zullen verzorgenden en verpleegkundigen van het beddenhuis met een eenmalige premie aangemoedigd worden om deeltijds te werken.

Om de werkdruk niet te verhogen heeft het UZ een aantal maatregelen uitgewerkt. Zo zal er bijvoorbeeld werk worden gemaakt van het inrichten van een 'short stay eenheid' waar de patiënten van maandag tot vrijdag verblijven en niet meer in het weekend. Ook zal er een 'loopwacht' worden georganiseerd wat de afbouw van de tweede vaste nacht mogelijk maakt. Die loopwacht zal dan kunnen inspringen op de afdeling waar het het drukste is.

.

Nu in het nieuws