Drie Duitsers gekidnapt in het zuid-oosten van Iran

In de provincie Sistan-Baloutchistan, in het zuid-oosten van Iran, zijn drie Duitsers ontvoerd. De provincie heeft de naam een van de onveiligste te zijn van het land, bericht maandag de Iraanse overheid.

Volgens een Iraanse overheidsfunctioanris werden de drie gekidnapt in de buurt van Nosrat Abad, op de weg tussen de historische stad Bam en Zahedan, dat aan Pakistan grenst. Over het tijdstip van de ontvoering werd geen informatie vrijgegeven. Volgens gegevens op de internetsite Rouydad, die door de overheid niet werden bevestigd, werden de drie toeristen enkele dagen geleden gekidnapt door de bendes Shah-Bakhsh en Naoui toen ze per fiets onderweg waren naar Zahedan. De twee bendes zouden al losgeld hebben geëist. Ze zouden de personen vermoedelijk hebben ontvoerd om de vrijlating van een aantal leden af te dwingen.

De Duitse ambassade in Teheran weigert elk commentaar. Een woordvoerster van de het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde maandag dat er inderdaad een aantal buitenlandse burgers zijn gekidnapt in Iran. Over de nationaliteit van de ontvoerden wilde ze echter geen details kwijt. Ze voegde er wel aan toe dat het misschien gaat om Duitse burgers en dat de Duitse regering een crisiscentrum heeft opgericht om de kwestie op te lossen.

Nu in het nieuws