Mister Vlaanderen is Wim Braem uit Gent

Print
De finalist van de tweede editie van Mister Vlaanderen is Wim Braem uit Gent: 28 jaar, bruin haar en blauw-grijze ogen. Hij haalde het tijdens de finale in Oudenaarde van 19 medekandidaten. Volgens de jury was hij de geknipte man om de titel van Mister Vlaanderen over te nemen van Alexandre Vanmeerhaeghe. De jury bestond uit 15 vakmensen. Zo staat te lezen op de website van de wedstrijd. De winnaar werd tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag bekend gemaakt in de salons Mantovani in Oudenaarde, na afloop van een urenlange show. Daarbij moesten de mannen defileren in zwemshort, vrijetijdskledij, motor- en ceremoniekledij. Er stond ook een gesprek en een persoonlijke act op het programma.
Christopher Jamin uit Kortrijk, 23 jaar, blond en blauwe ogen, werd eerste "ereheer". De 27-jarige Dave Colaes uit Gent finishte als tweede ereheer. En de titel van "Mister Sympathie" ging naar Marnik Roeland uit Gent.

Drempelvrees hoefden de mannen niet echt te hebben, luidt het bij de organisatoren. "Als mannen in een verkiezing aan bod willen komen, moeten ze naar onze Mister Belguim. Maar daar worden de eisen zo hoog gesteld dat er heel veel mannen moeten afhaken". Mister Vlaanderen is een wedstrijd waar de lat, zeker op vlak van talenkennis, minder hoog ligt. "Perfect Nederlands spreken is al voldoende". Vorig jaar finishte Alexandre Vanmeerhaeghe als Mister Vlaanderen 2003.

.

Nu in het nieuws