Fabricom reorganiseert: een 100-tal jobs bedreigd

De Fabricom-groep, een filiaal van Tractebel en gespecialiseerd in technische installaties, heeft vrijdag in een mededeling plannen voor een reorganisatie bekendgemaakt. In een aantal fabrieken moeten kosten worden bespaard, waardoor alles samen zo'n 100 jobs op de tocht staan.

Belga

De directie van het bedrijf wilde vrijdagavond niet meer inlichtingen verstrekken. De sociale onderhandelingen zouden maandag starten. Deze week werden de vakbonden al op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen, luidde het. Woordvoerster Britt De Bie verklaarde ook dat niet zozeer van "een herstructurering" moet worden gesproken, maar veeleer van een "adaptatie" aan de negatieve economische conjunctuur.

Sinds 2002 is een integratie aan de gang tussen Fabricom en de Belgische filialen van zijn Nederlandse dochter GTI. Daarnaast heerst er door de slechte economische conjunctuur een druk op de prijzen en op de winstmarges bij Fabricom. De te nemen maatregelen zouden een impact hebben op een honderdtal jobs. Bij Fabricom werken in België 6.000 mensen.