CCOD diep gekwetst door woorden Didier Reynders

De Christelijke Centrale van de Openbare Diensten (CCOD) heeft vrijdag fel gereageerd op minister van Financiën Didier Reynders, die donderdag initiatieven van zijn departement aan de kaak stelde "die niet door de regering gevraagd zijn". "De CCOD is ten zeerste verontwaardigd over een aantal ongehoorde uitlatingen van de minister van Financiën, die beweert dat het in zijn departement slecht gaat omdat zijn ambtenaren ongepaste initiatieven nemen", geeft de christelijke vakbond in het communiqué aan.

Belga

In een reactie op een artikel in het blad Trend/Tendances over een mogelijke wijziging in de fiscale behandeling van bedrijfsvoertuigen, had Reynders zich erg misnoegd getoond over een initiatief van een regionale directie van de belastingen om "ongerechtvaardigd" inlichtingen op te vragen over bedrijfswagens. "Er wordt geklaagd over een gebrek aan manschappen, maar ik stel vast dat men zich met dingen bezighoudt die niet door de regering gevraagd zijn", stelde Reynders. "Het is niet de eerste keer dat minister Reynders in de fout gaat", zo gaat de CCOD in de tegenaanval. De vakbond verwijst daarbij naar "het jammerlijke fiasco met de controles op het gebruik van Luxemburgse platen door onze medeburgers" en "het feit dat diezelfde minister instemt met de fiscale fraude, onder het mom van fiscale amnestie".

De christelijke vakbond klaagt verder het beheer van het departement aan "dat sinds 5 jaar bergafwaarts gaat", en het veroordeelt "de minachting waarmee het personeel en zijn vertegenwoordigers behandeld worden". Tot slot stelt de CCOD dat de regering 300 inspecteurs van de sociale wetten heeft aangeworven, omdat minister Reynders liever de "grote" fraudeurs controleert, "d.w.z. de werkloze met gezinslasten die het gras gaat maaien bij zijn schoonbroer".

Nu in het nieuws