Ivica Mornar: "Moet ik weg? Zeg het dan!"

Print
Andere heikele kwestie: Ivica Mornar is einde contract en hoorde nog niets van het bestuur. “Ze kunnen me tenminste eerlijk zeggen wat ik moet verwachten?” aldus de absolute uitblinker van Anderlecht - Lyon.
 
Voor de match was het standpunt van de club duidelijk. Anderlecht zou met zijn wispelturige spits de kat uit de boom kijken. Mornar is een dure vogel en als Jestrovic fit is, zou hij weer naar de bank kunnen vliegen. En daar wordt Mornar een tijdbom. Bovendien: vorig jaar mocht Mornar vertrekken, maar hij geraakte niet weg.
 
Alleen, tegen Lyon speelde Mornar een wereldmatch. Voorzitter Vanden Stock, gisteren: “Zijn prestatie was buitengewoon, ook hij staat nu in de kijker. Of we hem een voorstel gaan doen? Laat me eerst wat ademen. We gaan op het juiste moment beslissen. (lachend, terwijl Mornar meeluistert) Als hij vijf jaar lang speelt zoals tegen Lyon, mag hij direct tekenen.” Waarop Mornar: “Neem dat dan maar in een clausule op.”
 
Maar zodra de voorzitter vertrokken was, gaf hij zijn ziel bloot.“Ik ga eerlijk zijn met jullie. Ik had verwacht dat Anderlecht me zou zeggen: jà, we gaan met je verder. Of néé, we stoppen. Nu weet ik niks. Dat ze me de waarheid zeggen! Ik ben hier graag, Anderlecht heeft een streepje voor op anderen, maar ik moet toch aan mijn toekomst denken? Ik ben geen twintig meer, ik ben 29. Ik kan niet blijven wachten. Ik ga elk voorstel bekijken en overwegen.”
 
Het is een publiek geheim dat Mornar lange tijd op voet van oorlog leefde met Broos. Zeker toen de trainer hem tijdens de voorbereiding de status van... vierde spits gaf. Broos: “Ik heb me niét in Mornar vergist. Hij is anders gaan handelen, zowel op training als in de omgang. Maar toegegeven: wat hij dinsdag gebracht heeft,heb ik nooit van hem gezien.”
Nu in het nieuws