Gouden goal van Lange voor Club

Print
Club Brugge deed gisteren een heel goede zaak in de Champions League. Een late maar verdiende gelijkmaker van Rune Lange bij Celta de Vigo (1-1) houdt Club op koers voor een plaats in de tweede ronde. Daarvoor moet men over twee weken winnen tegen Ajax en hopen dat het reeds geplaatste Milan het spel eerlijk speelt tegen Celta de Vigo.
 
Club Brugge zit precies in hetzelfde schuitje als Anderlecht. Het deed een schitterende zaak, maar staat nog nergens. Een nederlaag of zelfs een gelijkspel tegen Ajax kan in theorie het Europese einde betekenen. Zelfs geen troostplaats in de UEFA Cup is er dan weggelegd, terwijl Europees overwinteren zo cruciaal is voor de Belgische topclubs.
 
Het gelijkspel in Vigo was verdiend op basis van een heel sterke eerste helft. Scoren deed Club, net als in de heenmatch, pas in de slotfase. Een goal van de reservenbank: in de toegevoegde tijd kopte Rune Lange een assist van debutant Kevin Roelandts binnen.
 
Trond Sollied koos zoals verwacht voor een 4-5-1.Toch had hij nog enkele verrassingen in petto. Zo wisselden Clement en Simons van plaats, de Gouden Schoen werd de eerste aanjager op het middenveld. Verder vulde Sollied zijn veldbezetting offensief in, met Verheyen en Martens als infiltreurs op de flanken.
 
De 4-5-1 moest en zou ten gepaste tijde een 4-3-3 worden. Want Celta was kwetsbaar in de omschakeling, dat werd al heel snel duidelijk.Verheyen zette al na zes minuten Martens alleen voor Cavallero. De Argentijnse international blufte de zo vaak wijfelende Bruggeling af met een karpersprong.
 
Ook Ceh talmde te lang op een doorsteekpass van Gvozdenovic en Saeternes - weer niet overtuigend - en Clement kregen drie uitstekende kopkansen. Het Brugse lef werd niet beloond, voor de zoveelste keer leek het gebrek aan een echte killer Club zuur op te breken.
 
Dergelijk verschroeiend tempo kan je immers onmogelijk negentig minuten volhouden en telkens de ruimte toenam, prikte Celta tegen. Via de onversneden klasse van Luccin of Mostovoi, dan wel een flits van Jesuli of opportunist Milosevic.
 
Het was ook voor het thuispubliek duidelijk dat het kleine ‘Brujas’ de match naar zijn hand zette. Het gemor op de tribunes weerklonk steeds luider, Lotina reageerde met de inbreng van Gustavo Lopez aan de rust.De Argentijnse buitenspeler verving verdediger Sylvinho en moest de sterke rechterflank van Club onder druk zetten. Dat lukte niet meteen, Milosevic kreeg nochtans dé kans van de match. Good-old Dany Verlinden stak er met een supersave een stokje voor.
 
Plots was het hek van de dam. De thuisploeg kreeg vertrouwen, Club geraakte verlamd door de schrik.Verlinden moest ook een loeier van Gustavo Lopez onschadelijk maken. De blessure van doelman Cavallero brak gelukkig het ritme, Brugge kon zich na de dolle tien minuten rustig herorganiseren.
 
Een logisch gelijkspel hing in de lucht, tot een kwartier voor afflluiten het noodlot toesloeg.De mee opgerukte Berizzo werd vrijgespeeld, Mostovoi moest de laterale voorzet alleen maar binnenlopen.Verlinden hield Jesuli een minuutje later van de allesbeslissende 2-0, zodat een Brugs slotoffensief de hoop levend kon houden. De invallers Roelandts en Lange zorgden zo voor een intens feestje in blessuretijd.
 
De kansen van Club
Door de late gelijkmaker van Rune Lange, heeft Club zijn kansen op de volgende ronde van de Champions League of de UEFA Cup gaaf gehouden.Vast staat wel dat Club Brugge Europees helemaal is uitgeschakeld als het binnen veertien dagen thuis verliest van Ajax.
 
Club wint van Ajax
- Club is zeker van de UEFA Cup en plaatst zich voor de Champions League als Celta de Vigo niet wint op AC Milan.
Club speelt gelijk tegen Ajax
- Club plaatst zich voor de UEFA Cup als Celta de Vigo in Milaan verliest met meer dan twee doelpunten verschil.
Club verliest van Ajax
- Club is Europees helemaal uitgeschakeld.
Nu in het nieuws