Jacques Rogge vraagt Dwain Chambers om uit de biecht te klappen

Print
IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft een oproep gedaan aan de Britse sprinter Dwain Chambers om alles wat hij weet over het nieuwe dopingproduct tetrahydrogestrinone (THG) te vertellen.
Chambers werd zelf positief bevonden op THG. Het IOC wil vooral weten wanneer de atleten begonnen zijn met het gebruik van THG. "We hopen dat Dwain Chambers verstandig genoeg is om ons de nodige informatie te verstrekken. In ruil zal hij een strafvermindering krijgen", zei Rogge donderdag op een persconferentie in Athene.

De 25-jarige Chambers, die in augustus met de Britse aflossingsploeg zilver won op de 4x100 meter, werd op 1 augustus tijdens een trainingskamp in het Duitse Saarbrücken betrapt. Hij werd door de Engelse atletiekbond voorlopig geschorst en zal zich op 8 december bij de Internationale atletiekbond (IAAF) moeten verantwoorden. Chambers riskeert een schorsing van twee jaar.

Ook vier Amerikaanse atleten werden al op het nieuwe product betrapt maar hun namen werden door de IAAF niet vrijgegeven. THG is nog maar sinds kort op te sporen nadat de Universiteit van Californië een methode ontwikkelde. De stalen van de Olympische spelen van Salt Lake City 2002 zullen opnieuw getest worden.
"Maar ik zou erg verbaasd zijn als daar positieve gevallen tussen zitten", voegde hij er meteen aan toe. Op de Spelen van Athene wil hij de strijd tegen doping nog met 25 procent opvoeren.
Nu in het nieuws