Michael Jackson vrijgepleit door vermeend slachtoffer

Print
De jongen, die seksueel misbruikt zou zijn door Michael Jackson, en de moeder van het kind hebben eerder dit jaar verklaringen ondertekend die de popster vrijpleiten van elk wangedrag, meldden Amerikaanse media donderdag.
Volgens de Daily News werden in februari geschreven en gesproken verklaringen opgesteld en opgenomen naar aanleiding van een polemiek rond een documentaire waarin Jackson toegaf dat hij het bed deelde met jongens maar ontkende dat er seksuele relaties kwamen bij kijken.

De verklaringen werden opgemaakt nadat de moeder van de jongen naar het landgoed van de zanger bij Santa Barbara (California) was gegaan om ertegen te protesteren dat haar toen 12-jarige zoon te zien was in de documentaire. Een medewerker van Jackson zou voorgesteld hebben de verklaringen op te stellen, maar de moeder van de jongen zegt nu dat ze onder dwang handelde zonder goed te beseffen waarmee ze bezig was, vernam de New Yorkse krant in kringen rond de aanklagende partij. "Ze hebben haar documenten laten ondertekenen, maar ze wist niet wat ze ondertekende."

Een journalist van CNN kon de opname beluisteren. De jongen, die aan kanker leed toen hij de popster ontmoette, en zijn moeder zeggen in de verklaring dat de ontmoeting met Jackson een geschenk van God was en dat de zanger zich nooit misdroeg tegenover de jongen, aldus de journalist.
Als de documenten authentiek zijn, kunnen ze de positie van de aanklagende partij op een eventueel proces grondig verzwakken, zei een jurist in een gesprek met de Amerikaanse nieuwszender.
Nu in het nieuws