Opnieuw vier verdachten aanslagen Istanbul aangeklaagd

Print
Het Turkse openbaar ministerie heeft woensdag opnieuw vier mensen in staat van beschuldiging gesteld in verband met de aanslagen in Istanbul. Tegelijkertijd arresteerde de politie drie mensen op verdenking van medeplichtigheid aan het plegen van de aanslagen op het Britse consulaat en een bank in Istanbul vorige week donderdag. Veertien mensen die de afgelopen dagen waren aangehouden zijn vrijgelaten.
De politie zegt de komende dagen nog meer aanhoudingen te verwachten in het onderzoek naar de aanslagen op de Britse doelen en de twee synagogen die aan 57 mensen het leven kostten. Afgelopen week zijn al vijftien andere verdachten beschuldigd van betrokkenheid bij de terreurdaden. Twee van de woensdag aangeklaagde verdachten zijn vrouwen, aldus een politiewoordvoerder.
De Turkse politie heeft woensdag volgens de krant Vatan invallen gedaan in diverse huizen en kantoren van radicale moslims en daarbij materiaal in beslag genomen voor het maken van bommen. De politie wil geen commentaar geven op het krantenbericht.
Nu in het nieuws