Agent doodt zoon en pleegt zelfmoord in Bevekom

Print
Een familiaal geschil ligt aan de basis van het drama dat zich woensdagavond heeft afgespeeld in een woning in het Waals-Brabantse Hamme-Mille (Bevekom), in de buurt van Geldenaken. Alain Vandercruys, een dertiger die politieagent is in Schaarbeek, bracht zijn 4-jarig kind om het leven en benam zich nadien met zijn dienstwapen van het leven.
Voordien probeerde hij de woning in de rue Saint-Corneille in brand te steken. Toen de brandweer van Geldenaken omstreeks middernacht toekwam, ontdekten ze drie vuurhaarden: in de wagen van de dader in de garage, in de woonkamer en in een slaapkamer op de eerste verdieping.

Op de gelijkvloers verdieping ontdekte de brandweer het lichaam van de man. Het kind lag boven in zijn kamer. Omdat ze dachten dat de jongen nog in leven was, bekommerde de brandweer zich eerst om het kind vooraleer de brand te bestrijden. De hoop bleek tevergeefs: de jongen was overleden.
De hulpdiensten werden verwittigd door de zus van de dader die telefonisch op de hoogte werd gebracht van zijn plannen. Het parket van Nijvel stapte ter plaatse af.
Nu in het nieuws