Stad verkiest sport boven parkeerterrein Sportpaleis

Sportschepen Chantal Pauwels (Groen!) en schepen van Ruimtelijke Ordening Ludo Van Campenhout (VLD) verzetten zich tegen een parkeerterrein op het voetbalveld aan de Van Veerlehofstraat in Merksem.

ghouben

De provincie Antwerpen wil het terrein kopen van het OCMW. De voetbalploegen en een hondenschool moeten dan plaats ruimen voor auto’s van de bezoekers van het Sportpaleis. “Ik ben niet blij met het idee dat het sportveld daar gaat verdwijnen”, zegt Pauwels. “Er is in deze wijk al weinig ruimte om te sporten. Het weinige dat er dan is, moet plaatsmaken voor een parkeerterrein. Dat is al te gek.”

Pauwels heeft de steun van schepen Van Campenhout. Hij bracht de provincie al op de hoogte van het verzet bij de stad Antwerpen en raadde het OCMW aan om de grond niet te verkopen.“ Bovendien is er een bestemmingswijziging nodig voor er een parkeerterrein kan worden aangelegd”, aldus Van Campenhout.“ Als bevoegde schepen voel ik mij niet onmiddellijk geneigd daaraan mee te werken. Het is bovendien een contradictie dat sport moet wijken voor het Sportpaleis.”

Nu in het nieuws