Buurt opgetogen over maquette Spoor-Noord

Print
Niets dan glimlachende buurtbewoners in de grote loods van het spoorwegemplacement. Zij kregen woensdagavond samen met federaal minister van Grootstedenbeleid Marie Arena (PS) en het Antwerpse schepencollege de maquette te zien voor het terrein van 24 ha. “Het is weer een belangrijke wending in de realisatie van een groot park”, zegt buurtbewoonster Sandrine André.
 
Sandrine André is lid van de werkgroep Spoorwegemplacement. “De plannen met groen, wandelpad en waterpartijen zien er veelbelovend uit”, zegt ze.“Het is voor mij belangrijk dat er groen komt. Ik heb er nu toch vertrouwen in dat de plannen ook zullen worden gerealiseerd.”
 
Buurtbewoner Marinus Vergouwen, ook lid van de werkgroep,is tevreden dat de plannen eindelijk concreet worden.“Ik ben blij dat er rekening is gehouden met de verzuchtingen van de buurtbewoners.We zullen de verdere realisatie natuurlijk kritisch en alert blijven volgen. Vooral de ontwikkeling aan de kop van het terrein aan de Italiëlei blijft een grote bezorgdheid. Daar komen de commerciële activiteiten. Ik hoop dat het een open en leefbare zone wordt.”
 
Schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling Ludo Van Campenhout (VLD) benadrukt dat het de moeite loont om in de wijk te blijven wonen of om er te komen wonen. De werkzaamheden op het terrein gaan normaal in het najaar van 2005 van start. De onderhoudsloods wordt omgebouwd tot een overdekte publieksruimte.
 
Het opleidingsgebouw wordt een jazzclub.Een wandelpad van 1,7 kilometer verbindt de kop van het terrein met de staart. Heel het project is klaar in 2008. Daarnaast is nu ook het boek Spoor-Noord: een stedelijk park in zicht uitgebracht met verhalen van buurtbewoners en foto’s. Het is te verkrijgen in de stadswinkel, het Oude Badhuis en in de boekhandel.
Nu in het nieuws