Begijnendijk en Tremelo dingen naar BK veldrijden

Print
De gemeenten Begijnendijk en Tremelo stellen zich kandidaat om op 7 en 8 januari 2006 het Belgisch kampioenschap (BK) veldrijden te organiseren. Ze doen daarvoor samen een bod. De supportersclub van huidig Belgisch kampioen Sven Nys levert de technische en logistieke ondersteuning. De Belgische wielerbond neemt eind december een beslissing.
 
“We dromen er al een hele tijd van om samen een groot evenement te organiseren”, zeggen Willy Michiels (MGB) en Jos Van Vlasselaer (MGB), de Begijnendijkse schepenen van Sport en Financiën. “Een nationaal kampioenschap veldrijden lijkt ons een geschikt project om zowel Tremelo als Begijnendijk op de kaart te zetten. Voor één gemeente liggen de kosten te hoog,maar met twee zal het wel lukken.”
 
Tremelo heeft met nationaal kampioen Sven Nys en enkele beloftevolle jongeren, uitstekende renners in huis.“Het zou leuk zijn mochten zij in hun eigen achtertuin de titel behalen”, vindt André Wouters (VLD), waarnemend burgemeester van Tremelo. “Ook over de locatie hebben we al nagedacht. De Balenberg op de grens van Betekom en Baal is bijzonder geschikt. Daar vindt nu elk jaar de Grote Prijs Sven Nys plaats.Als we de organisatie van het BK krijgen toegewezen,moeten we die wedstrijd wel schrappen. De Grote Prijs Sven Nys wordt traditioneel begin januari gereden en valt dan nagenoeg samen met het BK.
 
De supportersclub Sven Nys gaat de omloop uittekenen. Die zal wel verschillen van het parcours van de Grote Prijs”, aldus Wouters. Als de organisatie van het evenement winst oplevert, gaat die naar de gemeenten en de wielerverenigingen. De Begijnendijkse oppositie vindt dat er financiële risico’s zijn en ziet het geld dat de gemeente wil inbrengen, zo’n 60.000 euro, liever naar de aanleg van fietspaden gaan.
Nu in het nieuws