Lierse: Parkeerwachters blijven foutparkeerders opschrijven

Print
Wie in de Lierse binnenstad zijn auto foutparkeert, dus buiten de afgebakende parkeerstroken, blijft het risico lopen dat de parkeerwachters een retributiebon uitschrijven. Dat zegt Dimitri Heirbout van het privé-parkeerbedrijf VPGM.
 
Nochtans oordeelde vrederechter Marc Maes zopas in een vonnis dat de Lierse parkeerwachters enkel een retributiebon mogen uitschrijven voor auto’s die in afgebakende parkeerstroken staan. Foutparkeerders moeten dus door de politie geverbaliseerd worden.
 
Noch het schepencollege, noch VPGM trekken zich van deze uitspraak iets aan. “Het schepencollege heeft VPGM niet gevraagd om niet langer tegen foutparkeerders op te treden”, zegt burgemeester Patrick Tersago (VLD-LMM). Ook VPGM zelf heeft zijn parkeerwachters nog geen andere instructies gegeven.
 
Het Vlaams Blok zegt tevreden te zijn met het vonnis van de Lierse vrederechter.“We blijven van oordeel dat foutparkeerders door de politie moeten worden aangepakt. Daarvoor werden trouwens hulpagenten aangeworven. Dat foutparkeerders op bijvoorbeeld plaatsen voor gehandicapten of op hoeken van straten slechts een retributiebon krijgen, kon en kan voor ons niet door de beugel”, zegt fractieleider Jan Mortelmans.
 
“Het schepencollege heeft nu het deksel op de neus gekregen. We hopen dat voortaan de concessie op het betalend parkeren wordt toegepast, zoals de vrederechter heeft beslist”, aldus nog Mortelmans. Dat zit er dus niet in. Zowel de stad als VPGM laten onderzoeken hoe ze de concessie kunnen aanpassen, opdat de parkeerwachters zonder problemen retributiebonnen aan foutparkeerders kunnen uitschrijven. Het Vlaams Blok gaat het stadsbestuur over deze gang van zaken tijdens de eerstvolgende gemeenteraadszitting interpelleren.
Nu in het nieuws