Kallo: Cannabisteler opgepakt

Print
In een huis in Kallo zijn woensdagochtend 310 potten met verdorde cannabisplanten aangetroffen. De man die de planten teelde, werd eerder dit jaar al eens opgepakt door het gerecht. Ook nu weer werd hij na ondervraging vrijgelaten.
 
De politie van Beveren viel rond 5u binnen in een huis in Kallo. Op de zolder troffen de agenten ruim 300 bloembakken aan. Volgroeide cannabisplanten werden deze keer niet aangetroffen. Mogelijk was de oogst mislukt. De 26-jarige man die in het huis verbleef, werd voor verhoor meegenomen.
 
De politie nam allerlei apparatuur in beslag, gaande van ventilatoren tot lampen en luchtvochtigheidsregelaars. In augustus had de man al eens een volledige cannabisoogst. Net zoals toen werden woensdag de plantjes op een vrachtwagen van de civiele bescherming geladen.
 
Het telen van cannabisplanten blijkt een lucratieve bezigheid. De jongste maanden rolden politie en gerecht al een tiental plantages op. Nogal wat van de opgepakte personen zijn Nederlanders. De cannabis is vaak bestemd voor de Nederlandse markt en wordt na bewerking als softdrug aan de man gebracht in coffeeshops.
 
De man die woensdag door de politie werd ondervraagd, werd in de loop van de namiddag weer vrijgelaten.
Nu in het nieuws