Laakdal: Nieuw en VLD gaan alliantie aan

De partijen Nieuw en VLD in Laakdal vormen sinds 24 oktober een gemeentelijke politieke formatie onder de naam Nieuw&VLD. De kersverse alliantie is uitsluitend actief op gemeentelijk niveau.

ghouben

Het nieuws over de vorming van een politiek kartel stond vermeld in het partijblad van Nieuw. Volgens burgemeester Patrik Vankrunkelsven (vroeger Nieuw, nu Nieuw&VLD) vergaderen de twee partijen al een jaar samen.“Bij mijn overstap anderhalf jaar geleden naar de VLD op nationaal niveau, was er de vraag of ik deze stap ook op lokaal niveau wilde maken. Maar ik wilde mijn jarenlange band met Nieuw niet verbreken. Daarom hebben we geprobeerd samen een alliantie te vormen.”

Om te ondervinden of het klikte, vergaderden de twee partijen dikwijls samen. “Het uiteindelijke huwelijk is geslaagd”, vindt de burgemeester. “Toch wil ik benadrukken dat we twee aparte partners blijven. Nieuw bestaat onder meer uit mensen die aan lokale politiek willen doen, maar niet aan een partij gebonden zijn. Met de alliantie willen we deze mensen niet verplichten zich te vereenzelvigen met de VLD.” Voor de gemeente- en OCMW-raad houdt de alliantie een belangrijke verschuiving in. Gemeenteraadslid Frans Vandepaer en OCMW-raadslid Freddy Vandenbrande staan voortaan aan de kant van de coalitie. Maar het is nog onduidelijk wat gemeenteraadslid War Heylen gaat doen. Het kartel Nieuw&VLD telt nu de burgemeester, twee schepenen, zeven gemeenteraadsleden en vier OCMW-leden in zijn rangen. Marleen Cousin wordt voorzitster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER