Patrick Vieira: "Arsenal kan iedereen verslaan"

Print
Uitgerekend in het jaar dat Arsenal hoge Europese verwachtingen koestert, dreigen de Gunners reeds bakzeil te halen in de eerste ronde van de Champions League. Na de één op negen heeft de nummer één uit de Premier League een mirakel nodig om alsnog de kwalificatie af te dwingen.
 
“We blijven in onze kansen geloven. Arsenal kan winnen van om het even wie”, verklaarde aanvoerder Vieira. Na de met 0-3 verloren openingsmatch tegen Inter zou Arsenal wel een keer orde op zaken stellen in Moskou. Tegen het plaatselijke Lokomotiv kwamen de Gunners niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel.
 
Dinsdag bereikte de Londense trots een nieuw dieptepunt met een nederlaag bij Dynamo Kiev. Een op negen en de laatste plaats in de groep. Arsenal is very down.
 
“De klap was hard”, bekende Patrick Vieira. “In de Premier League loopt het op wieltjes, maar Europees wil het maar niet lukken. Terwijl we toch op een fraaie campagne hadden gerekend.”
 
Arsenal klampt zich vast aan Newcastle, dat vorig seizoen zijn eerste drie matchen verloor en toch nog de volgende ronde haalde. “It’s not over yet”, pompte Vieira zichzelf enige moed in. “Daar gaan we alleszins van uit. Onze twee thuismatchen moeten we absoluut winnen. Dan kan het nog.We moeten voor ogen houden dat Arsenal om het even wie kan verslaan.”
 
Dinsdag werd alvast doelman Jens Lehmann met de vinger gewezen. De vervanger van de vorig seizoen falende David Seaman ging niet vrijuit bij de tweede treffer. Ironisch genoeg flaterde Lehmann enkele jaren geleden ook al in Kiev. Toen nog in loondienst van Dortmund.
 
“Ach, laten we niemand met de vinger wijzen”, trad Vieira als beschermengel van zijn doelman op. “We creëerden ook meerdere kansen en speelden goed voetbal. Alleen het scoren ontbrak. Ook daar werden fouten gemaakt.”

.

Nu in het nieuws