Ruilen Stevens en van Marwijk?

Feyenoord-coach Bert van Marwijk is een voorname kandidaat om Huub Stevens op te volgen bij Hertha BSC. De Duitse en in het bijzonder de Berlijnse media stellen dat de coach van Feyenoord de ideale trainer is voor het in nood verkerende Hertha van Huub Stevens, die nog steeds op straat kan worden gezet.

ghouben

Duitse kranten en nieuwsstations pakten gisteren gisteren groot uit met verhalen over een mogelijke trainersruil.Volgens de Duitsers is dat in de ogen van de Raad van Toezicht bij Hertha BSC een ideale oplossing.

Van Marwijk zei gisteravond dat hij daarover geen enkel contact heeft gehad met de leiding van de Duitse Bundsligaclub.Wel bevestigde hij dat sinds 24 uur de Duitse pers jacht op hem maakt.

“Ik word de hele dag gebeld door Duitse media. Ik leg net de telefoon weer neer. Ik vraag ook niet eens meer hoe ze aan mijn nummer komen, ze hebben zelfs mijn privenummer te pakken. Maar ik kan de mensen niets vertellen, want er is niks concreets”, aldus de coach van Feyenoord. Sinds het veroveren van de Uefa Cup, waarbij Borussia Dortmund in de finale werd verslagen, is Van Marwijk ‘hot’ in Duitsland. Hij wordt beschouwd als een toptrainer, omdat hij met een ploeg zonder miljoenenaankopen een Europese hoofdprijs heeft binnengehaald.

“Van Marwijk is een succescoach,” schrijft de Berliner Zeitung.“Bovendien voldoet hij aan het profiel van de nieuwe trainer, die in Berlijn moet komen.Van Marwijk heeft al successen achter zijn naam staan, hij spreekt de Duitse taal en hij is ‘weltmannisch’ (een man van de wereld).” De aanhang van Hertha BSC - de club heeft minstens zo’n groot legioen als Feyenoord - wordt daarbij lekker gemaakt met foto’s van de coach, die trots de enorme Uefa-bokaal boven zijn hoofd houdt.Vermakelijk vinden de Duitsers het dat Van Marwijk coach is geweest bij Fortuna Sittard.“Daar komt ‘unsere Huub’ ook vandaan”, aldus de Berliner Zeitung.

Huub Stevens krijgt nog twee wedstrijden, die hij moet winnen, de kans. Het lijkt op uitstel van executie. De fans van Hertha zijn nooit kapot van hem geweest en stellen hem verantwoordelijk voor de laatste plaats in de Bundesliga en de uitschakeling (vorige week) in de Uefa Cup tegen een provincieclubje uit Polen.

Nu in het nieuws