Anderlecht wil doorgaan met Hugo Broos

Print
Verscheidene topmensen binnen Anderlecht zijn gewonnen voor de idee om de komende seizoenen door te gaan met Hugo Broos. Tegen Celtic overtuigde Broos veel van zijn twijfelaars, de definitieve beslissing moet over enkele weken van het Directiecomité komen.
 
Officieel is de al dan niet contractverlenging van Broos een thema voor na de winterstop, maar de Humbekenaar slaat zijn werkgevers steeds meer met verstomming. Eerst door zijn verjongingspolitiek, dan door zijn gewaagde maar telkens weer succesvolle basisopstellingen (vaak zonder Zetterberg), dinsdag door zijn gok na de rode kaart voor De Boeck. Broos durfde het ondanks de Schotse druk aan met drie (jonge) verdedigers door te gaan, het leverde Anderlecht drie punten op.
 
Sporting houdt nog even de boot af alvorens met Broos rond de tafel te zitten. Eerst wil het zien hoe de groep en hijzelf reageren op mindere resultaten. Want nu het Anderlecht sportief voor de wind gaat, houden de ontevredenen zich koest. Maar wat als Zetterberg enkel in kleine partijtjes mag aantreden? De Zweed blijft bij publiek en voorzitter Roger Vanden Stock de nummer één.
 
Broos zelf reageert tevreden op het voornemen van Anderlecht. “Het bewijst dat in voetbal alles snel kan veranderen”, aldus Broos. “Als ik sommigen mag geloven, zou mijn contract nooit verlengd zijn. Een maand later is er wel sprake van. Ikzelf wil blijven. Ooit probeer ik misschien het buitenland, maar het is schitterend bij Anderlecht te werken.”
 
Wie UEFA-Cupfinalist Celtic met tien man verslaat, wordt geacht Germinal Beerschot weg te blazen. Maar daar denkt Hugo Broos anders over. “In Heusden-Zolder en Charleroi ontbrak het ons aan motivatie”, aldus Broos. “Dat zal tegen Germinal Beerschot niet het geval zijn. We zijn beducht voor die euh... Ik zal het woord maar niet uitspreken, anders kan ik me de krantenkoppen al voorstellen. (lacht)”
 
Of Broos soms kabouters bedoelde? “Jij hebt het gezegd, ik niet. Iedereen voorspelde dat ze het moeilijk zouden krijgen. Niks van, zo blijkt. Ze brengen goed voetbal, met veel snelheid. Hen onderschatten zou de grootst mogelijke fout zijn.”

.

Nu in het nieuws