Grensrechter spreekt De Wilde vrij, Stef Wils in het nauw

Print
Lierse-aanvaller Bjorn De Wilde haalde gisteren opgelucht adem. Zijn twee rode kaarten, tegen Genk en Cercle Brugge, kosten de spits amper één strafdag. De grensrechter uit het treffen tussen Lierse en Genk gaf voor het Sportcomité toe zich te hebben vergist en leidde De Wilde zo naar een blanco strafblad.
 
Minder goed nieuws is er zo voor Stef Wils, die zich weldra moet verantwoorden op de voetbalbond. De Wilde werd in de thuismatch tegen Genk uitgesloten na een vermeend incident met Theo Janssen.
 
De aanvaller hield altijd vol geen schuld te treffen en haalde gisteren dus zijn gelijk. “We hadden een flink gestoffeerd dossier om onze onschuld aan te tonen”, klonk De Wilde opgelucht. “Al bij al hoefden we ons nauwelijks te verdedigen. De grensrechter gaf toe dat hij zich van speler had vergist en zodoende ging ik vrijuit. Klasse van die man. Missen is menselijk en ik ben vooral blij dat mijn naam werd gezuiverd. Met twee rode kaarten op rij had ik het gevoel geviseerd te worden door de scheidsrechters. Nu weet iedereen dat ik niet het enfant terrible ben waarvoor ik de voorbije weken werd versleten.”
 
De rode kaart die Theo Janssen in dezelfde match opliep, wordt later behandeld. De voetbalbond wil verder uitzoeken welke Lierse-speler dan wel bij het incident betrokken was. Al snel komt men dan bij Stef Wils terecht. De middenvelder kwam gisteren uit de lucht vallen.
 
“Dat ik me mogelijk eerstdaags moet verantwoorden op de voetbalbond? Daar heb ik geen weet van. Ach, er is in feite ook niks gebeurd. Het was een duel waarin Janssen me los duwde en alles verder gewoon zijn gangetje ging.” Lierse-manager Gaston Peeters gelooft niet dat Wils nog veel te vrezen heeft.
 
“Als Wils al iets mispeuterd zou hebben, kan de voetbalbond op basis van de videobeelden geen schorsing uitspreken. Voor ons is de zaak dan ook van de baan.”

.

Nu in het nieuws