Vader Kampany over Vincent: "Hij is geen stuk vlees"

Print
Het zweven na de 1-0 met tien man tegen Celtic had één nacht geduurd, gisteren was het in Anderlecht weer tijd voor de realiteit. En die is: hoe in godsnaam de klasbakken - Vincent Kompany op kop - behouden? Papa Kompany: “Mijn zoon is geen stuk vlees, hé. Hij is niet te koop.”
 
Gisterenmiddag in de Club House van Anderlecht: papa Pierre Kompany, een ingenieur, krijgt zijn zoveelste gsm-oproep. De ronduit grandioze match van zijn zoon was Europa al rondgegaan. Non monsieur. Excusezmoi. Non. “Weer een club”, zucht hij. “Dat ze ons eens met rust laten! Hij heeft nog niet de helft van de competitie gespeeld. Hij is geen koopwaar, geen product!”
 
Hugo Broos knikt. “Ik ben niet bang van de papa. En niet bang van hem. Zij beseffen dat het veel te vroeg is. Hij gààt nog een slag krijgen, dit houdt hij geen zeven maanden vol. Daarnet kwam hij bij mij klagen dat hij zich zo moe voelde.Wat wil je? Hij is zeventien! Wel ben ik bang van zijn managers. Ik zeg niet dat er al met hem geleurd wordt, maar er zijn namen van clubs die circuleren. Zeer gevaarlijk. Ik besef dat het moeilijk wordt drie goudhaantjes als Kompany,Aruna en Baseggio te houden. Maar dat de club niet de fout maakt van drie jaar geleden. Iedereen laten gaan en dan paniekaankopen doen, onder wie jongens zonder het heilige vuur (Broos doelt op De Bilde, red).”
 
De manager van Kompany is Jacques Liechtenstein van Eleven Management, man van het huis in Anderlecht want schoonzoon van secretaris-generaal Philippe Collin.“Dat Broos zich geen zorgen maakt. In januari vertrekt hij zeker niet, in juni wellicht ook niet. Ik werk al zeven jaar met Anderlecht, ik weet wat ik doe. Per dag krijgen we meer dan twee telefoons van clubs, maar nooit val ik daar Vincent mee lastig.”
 
Vincent zelf: “Maak jullie geen zorgen, ik blijf hier. Nullen in een contract zijn niet belangrijk. Als ik wilde vertrekken, was ik al lang weg.”
 
Erevoorzitter Constant Vanden Stock: “Ambetant, zoveel interesse. Ik zou hem niet graag verliezen. Ik heb hem dinsdagavond even apart genomen, hij sprak niet van aan te gaan. Dat hij niet de fout maakt van Scifo, die op zijn achttiende in Italië gekraakt is. Zelfs als hij twintig is, is Kompany niet klaar voor een grote competitie.”
 
Zoon en voorzitter Roger Vanden Stock, dinsdagavond in allerijl uit Qatar overgevlogen, waar hij een FIFA-meeting bijwoonde. “Ik vrees een herhaling van wat drie jaar geleden gebeurde, ja. Kompany, Aruna, Baseggio, zelfs Wilhelmsson: ze staan allemaal in de kijker.Wel hebben we meer financiële middelen om ze te houden. We willen absoluut niet onze drie besten laten gaan. Onze bedoeling is niet rijk worden, maar het goed doen. ”

.

Nu in het nieuws