Sonck: "Ik wist dat Brugge dit kon"

Print
Wesley Sonck en Jelle Van Damme lieten lang op zich wachten na de wedstrijd. Ze bekeken eerst de beelden van Milan-Brugge, vooraleer zich naar de persruimte te begeven.
 
“Knappe prestatie van Brugge,” reageerde Wesley Sonck, die in de ArenA op de vocale steun van Bernd Thijs kon rekenen.“Maar het is niet zo dat ik totaal verrast ben.Ik wist dat ze dit konden: de boel goed gesloten houden en rekenen op een flits van Mendoza. Onze supporters juichten toen de uitslag werd afgeroepen. Typisch iets voor Amsterdammers: Ajax is groepsleider en gaat zeker door. Wij spelers weten wel beter. Deze uitslag komt ons slecht uit, bij winst van Milan had de kloof met nummer drie vier punten bedragen. Dan hadden we een flinke stap gezet, nu blijft alles open.”
 
Sonck gaf toe dat Ajax tegen Celta de Vigo goed was weggekomen.“De eerste helft was voor ons, maar na de 1-0 geraakten we er niet meer uit. We voetbalden veel te slordig, door het veelvuldige balverlies werd de druk alleen maar groter. Ook voor mij was dit een nieuwe ervaring, ik moest voortdurend achter Silvinho aanhollen. Ik kan er alleen maar sterker van worden.”
 
Sonck kon twee keer dreigen met het hoofd. “Twee halve kansen, veel meer krijg je niet op dit niveau. Er wordt zoveel beter verdedigd. Vrijdag tegen Volendam,kon ik zo’n bal vrij inkoppen. Iemand als Silvinho laat dat natuurlijk niet toe.”

.

Nu in het nieuws