Dany Verlinden: "Dit is iets unieks"

Print
Dertien jaar geleden stond Dany Verlinden al uit te blinken in San Siro. Nu was het niet anders. Alleen was het resultaat nog beter. Dertien jaar geleden bleef Club op 0-0 steken, nu won het met 0-1.
 
“Winnen op het veld van de ploeg die vorig seizoen de Champions League won, dat is iets unieks”, zei de immer rustige Verlinden na de match. Dat hij net als dertien jaar geleden een uitblinkersrol vervulde, wou Verlinden niet echt gezegd hebben.
 
“Ik heb net als al de andere jongens mijn werk gedaan. Toegegeven, ik moest enkele mooie ballen pakken. Dertien jaar geleden was het mooi, maar dit is nog mooier. Zeker omdat ik weet dat het de laatste keer is geweest dat ik hier kon komen schitteren. Ik ben gewoon blij dat we dit resultaat konden neerzetten. Zo blijft de Champions League heel interessant voor ons. Je zag de ploeg zo groeien tijdens de match. Eens we de stormloop na de rust onder controle hadden, gingen we zelfs weer vrijuit voetballen. Dit is gewoon een knappe prestatie van Club Brugge.”
 
Dany Verlinden keepte zo goed dat Club Brugge overweegt hem een nieuw contract als doelman aan te bieden. Directeur Antoine Vanhove: “Toen ik tijdens de wedstrijd Verlinden zo sterk zag keepen, zei ik tegen Marc Degryse we moeten hem niet binden als keeperstrainer, maar hem een nieuw contract als doelman geven. Ik meen dit zeer serieus, de komende dagen gaan we daarover praten.”

Verlinden zelf staat open om te praten.“In principe is dit mijn laatste seizoen als doelman, maar ik ben bereid te luisteren naar elk voorstel. Ik zeg nu niet ja of neen, ik wil het eerst uit de mond van de bestuursleden horen.”

.

Nu in het nieuws