"Chambers nog maar het eerste dominosteentje"

Print
De gebruikers van het nieuwste dopingproduct zitten vooral in de atletiek. Het geval Chambers bewijst dat. Een klap voor de atletiek, kort na de modafiniltoestanden rond Kelli White.
 
Moet die sport zich zorgen maken? Dokter Renno Roelandt, zelf ex-sprinter en vertrouwd met de dopingproblematiek: “Chambers kan de eerste zijn van een serie dominosteentjes die nu één na één gaan vallen. De hightech van de doping zit in de sprint. Wanneer ik als dokter naar de morfologie van die sprinters keek, was ik altijd stomverbaasd. Ik heb zelf als atleet serieus gepowerd, maar zo een lichaam krijg je niet van krachttraining alleen. De geruchten circuleerden al een tijdje en in Parijs is bewezen dat de sprinters op zijn minst vermoedden dat ze tegen de lamp konden lopen. Hoe leg je anders uit dat uitgerekend die keepernagel Tim Collins uit Saint Kitts kampioen werd en dat ze op een snelle piste zulke zwakke tijden liepen in de 100 meter?”
 
“Je kan dit een bom noemen, maar ik hoop dat nu alle bedriegers gepakt worden. Het moet maar eens gedaan zijn. Want anders kunnen wij niet meer concurreren. Het positieve aan de hele zaak is dat de deur weer opengaat voor onze atleten. Het is toch niet normaal dat je iemand zoals Kim Gevaert hebt, die potentieel finaliste is, maar dat je dan plots types ziet opdagen die je nooit gewoon op straat zult tegenkomen. Of is het normaal dat Cédric Van Branteghem ondanks zijn record niet in het hoofdstuk voorkomt?”

.

Nu in het nieuws