BOIC zendt 107 jonge atleten op multidisciplinaire stage naar Mulhouse

Print
Van zondag 26 oktober tot en met zaterdag 1 november organiseert het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een multidisciplinaire trainingsstage voor jonge atleten in het 'Centre Sportif Régional Alsace' in Mulhouse. 107 jongeren zullen eraan deelnemen.
De jonge atleten zijn tussen 13 en 19 jaar oud en komen uit 10 verschillende sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handboogschieten, judo, taekwondo, tafeltennis, triatlon en wielrennen. Ze hebben deelgenomen aan een vorige editie van het European Youth Olympic Festival (Olivia Borlée, 2 zilveren medailles atletiek in Parijs 2003; Aagje Vanwalleghem, zilveren medaille gymnastiek in Murcia 2001, ...) of komen in aanmerking voor een volgende editie van het EYOF of zelfs voor de Olympische Spelen van Peking in 2008.

Het BOIC organiseert deze multidisciplinaire herfststage voor de negende maal op rij in een streven naar het begeleiden van jongeren in de Belgische sport en om de jonge beloften en hun begeleiding toe te laten een ervaring op te bouwen die eigen is aan multidisciplinaire competities. Voor elke sport werd door de betrokken federaties in overleg met het departement Topsport een gedetailleerd dagprogramma opgesteld. De deelnemers worden begeleid en ter plaatse omkaderd door de sporttechnische en medische staf van het BOIC.

.

Nu in het nieuws