Agalev wil op 15 november nieuwe start nemen

Print
Agalev wil op haar congres van 15 november een nieuwe start nemen. Tegen dan wordt gewerkt aan een nieuw "mission statement" en wordt onderzocht of een nieuwe naam lanceren nog mogelijk is tegen de verkiezingen van volgend jaar. Politiek secretaris Dirk Holemans zal omringd worden door mensen die de communicatie naar buitenuit zullen verzorgen. Voormalig minister Vera Dua is daar zo goed als zeker bij.
Reeds over drie weken -tegen het congres van 15 november- wil Agalev klaar zijn met een nieuw project. Dat moet de partij weer op de rails zetten na de recente desastreuze politieke peiling van de VRT en De Standaard en de perikelen rond Antwerps schepen Chantal Pauwels.
Holemans wil dat het roer drastisch wordt omgegooid. Bijsturen is volgens hem te laat. Hij zei donderdag dat het de bedoeling is dat de partij zich stevig positioneert als een groene partij die radicale standpunten inneemt en een maatschappijkritische rol op zich neemt.

Ook een mogelijke naamsverandering voor Agalev staat hoog bovenaan de groene agenda. Zo'n verandering van naam wordt samen met communicatiespecialisten onderzocht. Over acht maanden zijn het immers verkiezingen en het is niet zeker of er nog genoeg tijd is om een nieuwe naam bij de kiezer bekend te maken. Holemans blijft politiek secretaris, maar meer op de achtergrond dan momenteel. Afgelopen maandag werd beslist dat hij zal omringd worden door een aantal mensen (drie of vier) die de communiactie zullen verzorgen.
In groene kringen wordt bevestigd dat over die namen nog discussie wordt gevoerd, maar dat voormalig minister Vera Dua er zo goed als zeker bij zal zijn. Over andere namen die circuleren (zoals voormalig politiek secretaris Jos Geysels, Agalev-fractieleider Jos Stassen of de jonge Els Keytsman) wil niemand commentaar kwijt.

.

Nu in het nieuws