Palestijnse collaborateurs vermoord

Print
Gemaskerde Palestijnen hebben donderdag in Tulkarem op de Westoever twee mannen doodgeschoten die extremisten aan het Israëlische leger zouden hebben verraden. De met kogels doorzeefde lijken van de collaborateurs werden vervolgens op het centrale plein van de stad gedumpt.
De twee behoorden tot een groep van acht mannen die twee weken geleden door de Al-Aqsa Martelarenbrigades en de Islamitische Jihad werden ontvoerd. Tijdens een ondervraging zouden zij hebben bekend dat zij de schuilplaats hadden verraden van een lid van Al-Aqsa dat 4 oktober door het Israëlische leger werd gedood. Een van de mannen, die lid was van de Islamitische Jihad, bekende ook twee kameraden te hebben verraden.

De bekentenissen van de twee werden op video opgenomen en woensdagavond op het centrale plein van Tulkarem op een scherm getoond. Donderdagochtend werden de twee in een steegje doodgeschoten, waarna hun lijken op het plein te kijk werden gelegd, aldus een ooggetuige. De zes andere verdachten werden vrijgelaten.

De lichamen werden na ongeveer een kwartier door familie weggehaald. Familieleden van een van de mannen, Mohammed Suliman Faraj, losten daarbij schoten in de lucht en zwoeren wraak. Een functionaris van de Palestijnse veiligheidsdienst zei dat eigenrichting niet toelaatbaar is, maar dat de autoriteiten door de beperkingen die Israël oplegt machteloos zijn om daar tegen op te treden.

.

Nu in het nieuws