NIS: Meer investeringen, minder omzet in augustus

De seizoengezuiverde index van de investeringen van de landbouw, industrie en diensten in België (op basis van de BTW-aangiften) is in augustus met 1,4 procent gestegen, in vergelijking met de voorgaande maand. Dat meldt het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS).

Belga

De investeringen van de industrie en bouw namen af met 1,5 procent, voor de handel en diensten was er een toename van 4,0 procent. Op gewestelijk niveau stegen de totale investeringen met 0,9 procent in Vlaanderen, in Wallonië was er een toename met 8,6 procent en in Brussel steeg de investeringsindex met 4,2 procent.

De seizoengezuiverde index van de omzet van de landbouw, industrie en diensten in België daalde in augustus met 2 procent. De omzet van de industrie en bouw nam af met 2,4 procent, voor de omzet van de handel en diensten was er een status-quo. Op gewestelijk niveau daalde de totale omzet met 2,4 procent in Vlaanderen, in Wallonië was er een afname van 1,9 procent en in Brussel steeg de omzetindex met 0,3 procent.

Nu in het nieuws