Busworld trekt 25.000 bezoekers

De 17de editite van Busworld, de grootste Europese beurs voor de bus- en touringcarsector, heeft dit jaar meer dan 25.000 bezoekers getrokken. Beursorganisator Luc Glorieux is tevreden: "Busworld heeft zich eens te meer bevestigd als internationale vakbeurs." "Deze editie kenmerkte zich ook door een aantal nieuwe concepten inzake veiligheid, reisleidersuitrusting en de ontwikkeling van het betaalfrigo-concept. Dat zijn zaken waar wij al lang op aandringen en die nu wellicht een stadium hebben bereikt dat menig ondernemer kan bekoren", aldus Glorieux.

Ook de verschillende touringcarconstructeurs klonken overwegend positief. De negatieve trend, die begin 2003 was vastgesteld, kan worden omgebogen, zo luidt het. Yves Goffin van busconstructeur Van Hool reageert iets voorzichtiger: "De sfeer is lichtjes optimistisch, maar vertaalt zich nog niet direct in de verkoopcijfers".

De meeste Belgische touringondernemers zijn voorts ook tevreden over het aantal winterboekingen. Zo veroorzaakt het wegvallen van de nachttreinen de skistations naar verluidt een ruimere interesse voor de touringcarsector.

Nu in het nieuws