Bekroond jachtrechthouder veroordeeld voor bezit onwettige gifstoffen

Print
De strafrechtbank van Hasselt heeft recent een jachtrechthouder van het domein "Merlemont" in Diepenbeek en zijn jachtwachter veroordeeld wegens het onwettig bezit van gifstoffen met als doel vossen en roofvogels te vergiftigen. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen donderdag.
Beide veroordeelden kregen van de rechtbank de gunst van de opschorting. De jachtwachter werd in de nacht van 4 op 5 juni 1997 betrapt op het bezit van de verboden landbouwgifstoffen 'Strychnine Sulfate' en 'Aldicarb'. Tijdens het onderzoek bleek ook de jachtrechthouder over dergelijke producten te beschikken.
Kort daarop, op 9 juni 1997, kreeg dezelfde jachtrechthouder de Interbrewprijs voor het ecologisch beheer van zijn domein. De prijs is een initiatief van de brouwerij Interbrew en de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu van Prins Laurent. Vogelbescherming had destijds reeds geprotesteerd tegen de uitreiking van die prijs aan de jachtrechthouder van Merlemont omdat ze twijfelde aan de ecologische inspanningen van de man.

.

Nu in het nieuws