Achttien maanden cel voor Genkse uitbater van prostitutiehuis

Print
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft donderdag het kopstuk van een bende die tussen 1996 en 2000 meisjes ronselde met het oog op prostitutie veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden. De 29-jarige Genkenaar van Turkse afkomst kreeg daarnaast ook nog een boete van 24.789,35 euro opgelegd. De rechter ontzette de man tevens voor een periode van 5 jaar uit zijn burgerrechten.
De zeskoppige bende baatte in die periode twee huizen van ontucht in Genk en in Hasselt uit. De handlangers van de Genkenaar leverden onder het mom van reguliere tewerkstelling buitenlandse meisjes aan. De werden vervolgens gedwongen om schijnhuwelijken aan te gaan en om zichzelf te prostitueren.
Twee bendeleden uit Hoeselt en Genk kregen straffen van 6 maanden met uitstel en een boete van 4.957,87 euro en één maand voorwaardelijk en een boete van 1.983,15 euro. Beiden werden ook voor een periode van vijf jaar uit hun rechten ontzet.

Twee vermeende handlangers uit Genk kregen de vrijspraak wegens gebrek aan bewijzen. Een 30-jarige man uit Zonhoven kreeg wegens zijn eerder beperkt aandeel in de feiten het voordeel van de opschorting van de uitspraak.
De bendeleden die veroordeeld werden, moeten tevens een schadevergoeding van in totaal 2.500 aan de benadeelde slachtoffers betalen.

.

Nu in het nieuws