Brusselse Leopold II-tunnel tijdelijk 's nachts gesloten

Vanaf donderdag worden tot 3 november herstellingswerken uitgevoerd in de Leopold II-tunnel in Brussel. Daardoor zal de tunnel in die periode op geregelde tijdstippen worden afgesloten en zullen ook niet alle rijstroken altijd beschikbaar zijn. Dat meldt de Brusselse regering woensdag.

Door problemen met opstijgend water moeten aan de wegbedekking van de tunnel richting centrum, iets voorbij de uitrit Sainctelette, dringende herstellingswerken worden uitgevoerd.

De werken starten in de nacht van donderdag op vrijdag. De Leopold II-tunnel zal dan volledig worden afgesloten tussen 23.30 uur en 6 uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat de tunnel opnieuw dicht en vanaf zaterdag zal overdag de rechterrijstrook worden gesloten voor het verkeer.

Ook in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 oktober (tussen 23.30 uur en 6 uur) en van dinsdag 28 op woensdag 29 oktober (tussen 22 uur en 6 uur) is de tunnel toe. Vanaf 29 oktober is de Leopold II-tunnel dag en nacht toegankelijk op de linkerrijstrook en op 3 november (vanaf 6 uur) zijn alle rijstroken opnieuw beschikbaar.

Nu in het nieuws