Werkstraf en probatie voor jonge overvallers

Drie jonge overvallers die in juli 2002 een slachtoffer zwaar toetakelden voor een buit van amper 20 euro, zijn donderdag door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot werkstraffen en probatieuitstel.

Belga

Yves K. kreeg 18 maanden cel met probatie-uitstel. Hij moet van de rechtbank zijn studies voltooien, een cursus daderinzicht volgen, werk zoeken en zijn alcoholproblematiek laten behandelen. De 24-jarige Gaetan V.G. kreeg een werkstraf van 120 uren opgelegd. De derde beklaagde, de 19-jarige Alexander V. die toekeek hoe zijn vrienden het slachtoffer aanpakten maar niets ondernam, kreeg opschorting van straf met probatie-uitstel.

De drie beklaagden waren op 12 juli 2002 op stap in Antwerpen. Ze hadden teveel gedronken en toen ze merkten dat ze wat weinig geld op zak hadden, besloten ze iemand te overvallen. Het slachtoffer werd met een brommer klemgereden en vervolgens met een helm geslagen en gestampt in het aangezicht. De jonge overvallers konden 20 euro buit maken. Het slachtoffer werd met een neusfractuur in het ziekenhuis opgenomen.