Linkeroever herontdekt parkeerschijven

Print
GAPA, Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen, wil Linkeroever opnieuw verlossen van parkeerticketjes. “Althans, voor een groot deel”, zegt Eric Dubois. “Van de 725 betalende parkeerplaatsen, hopen we er volgend jaar amper 200 over te houden. Op de 525 andere plaatsen zal een parkeerschijf volstaan.”
 
Na zes maanden evalueert GAPA het betalend parkeren op Linkeroever. Nu blijkt dat het vaak beter zou zijn om het parkeren met schijf weer in te voeren.“Een nieuw Koninklijk Besluit moet er voor zorgen dat vanaf 1 februari 2004 ook beëdigde ambtenaren kunnen optreden tegen foutief gelegde parkeerschijven. Nu mogen alleen agenten dat doen”, weet Dubois.
 
“Vanaf dan zullen op Linkeroever heel wat meters verdwijnen.” Op korte termijn worden al enkele aanpassingen gedaan. “Aan de oostkant van het Frederik van Eedenplein, richting Thonetlaan, zul je opnieuw gratis kunnen parkeren en aan de noordkant van het plein worden extra plaatsen gecreëerd.”
 
Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) lichtte de plannen van GAPA al toe tijdens een hoorzitting in het Sint-Anneke Centrum op Linkeroever. Daar werden nog enkele andere netelige kwesties aangekaart. Zoals de mogelijke verhuizing van de Sinksenfoor naar Linkeroever. “De Sinksenfoor hoort niet thuis op Linkeroever,maar ook niet op de Gedempte Zuiderdokken”, was het antwoord. “Om daarvoor een oplossing te vinden, moeten we een globaal plan voor de hele stad uitwerken.”

.

Nu in het nieuws