Mol: Bedrijventerrein op komst

Print
De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) legt een bedrijventerrein voor een tiental kleinere bedrijven aan in Mol. Dat bedrijvencentrum komt tussen Molcentrum en Millegem, op een plaats die eigenlijk woonuitbreidingsgebied was.
 
De raad van bestuur van de IOK besliste om een weg en riolering aan te leggen in het gebied, dat als een bedrijvencentrum wordt ingericht. Om de beschikbare plaats op het vier hectare grote terrein zo efficiënt mogelijk te gebruiken, koos de IOK voor een aaneengesloten bebouwing van bedrijven rond een middenplein, waarop parkeerplaatsen worden aangelegd.
 
Het bedrijventerrein wordt bereikbaar via één ingang. Het verkeer kan dan via de Martelarenstraat naar de N71. “Er is al veel belangstelling voor deze bedrijvenzone”, weet IOK-voorzitter Frans Peeters. “Zowel van Molse bedrijven die zonevreemd zijn,als van bedrijven die willen uitbreiden.Bij de toewijzing geven we voorrang aan de kandidaten die zorgen voor nieuwe en duurzame tewerkstelling. Volgens onze schatting moeten op het terrein 50 tot 75 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.”

.

Nu in het nieuws