Sint-Niklaas: Meer jobs op dan verwacht in Koopcentrum

Peter De Rop, de economische adviseur van het stadsbestuur, maakt zich sterk dat de nieuwe projecten die momenteel in de stad in de stijgbeugels staan minstens 850 nieuwe jobs zouden opleveren. Dat is ruim 150 meer dan oorspronkelijk geraamd. De belangstelling voor de grote jobbeurs, die op 20 januari in de stadsfeestzalen plaatsvindt, blijkt intussen heel groot te zijn.

Naast de enkele tientallen nieuwe jobs die het nieuwe Wilmawinkelcentrum moet opleveren, gaat Peter De Rop ook uit van ruim zeventig nieuwe banen in het nieuwe vrijetijdscentrum en bioscoopcomplex. Dat complex zelf gaat veertig mensen voltijds tewerkstellen. Grote slokop blijft natuurlijk het uitgebreide Shopping Center Waasland, dat minstens 650 mensen extra aan de bak moet helpen.

“Het vernieuwde koopcentrum is vandaag al goed voor 80 nieuwe banen”, rekent Peter De Rop voor.“Volgens onze meest recente berekeningen komen daar begin volgend jaar nog eens minstens 585 arbeidsplaatsen bovenop.Voor die berekeningen hebben we ons onder meer gebaseerd op gegevens rond tewerkstelling in vergelijkbare winkels en op economische verslagen.”

Intussen staat het ook vast dat de al eerder aangekondigde jobbeurs op 20 januari plaatsvindt. Daar zal uiteraard hoofdzakelijk personeel voor de tientallen nieuwe winkels in het Waasland Shopping Center worden gerekruteerd. “De werkgevers reageren heel enthousiast op ons initiatief”, aldus nog Peter De Rop.“We bieden hen een gratis forum aan om gemotiveerde mensen aan te werven en daarnaast zorgen we zelf ook nog eens voor de nodige publiciteit.”

“Ik ben intussen ook al door tientallen mensen gecontacteerd die zo begin volgend jaar een job dichter bij huis hopen te versieren. De jobbeurs richt zich op alle geïnteresseerden, niet uitsluitend op werklozen uit de regio.

Nu in het nieuws