Bill Clinton te gast op Antwerpse diamantconferentie

De kans is groot dat de Antwerpenaren over enkele weken de kans zullen krijgen om de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton in het openbaar te zien. Clinton is op 3 november te gast op de tweede diamantconferentie, waarmee de Hoge Raad voor Diamant (HRD) de grote internationale spelers in het diamantgebeuren naar Antwerpen halen. "Maar we willen Clinton niet opsluiten, we zijn druk aan het onderhandelen met Clinton's bureau over de mogelijkheden van een publiek optreden in de stad", zegt Peter Meeus van de HRD.

Belga

Clinton is gevraagd als gastspreker op het galadiner dat de eerste conferentiedag afsluit. Als publieke ruimte denkt de HRD aan het stadhuis, de Meir of de diamantwijk. De komst van Clinton zal ongetwijfeld heel wat geld gekost hebben, "maar we verdienen dat dubbel en dik terug", klinkt het bij de HRD. De opbrengst van de conferentie wordt overigens op de gala-avond zelf overgedragen aan vijf goede doelen.

Op de diamantconferentie zal het kruim van de internationale diamantwereld spreken over de evolutie in hun sector. Centraal staan "branding en marketing in de diamant- en juwelenbranche". Onder impuls van de Zuid-Afrikaanse diamantreus De Beers gooien steeds meer grote spelers hun eigen juwelenmerk op de markt, om op die manier de vraag naar diamant te doen stijgen en de winstmarges in de sector te verhogen.